•  Gratis verzending vanaf 100,-
 •  Snelle levering
 •  Altijd rechtstreeks contact

Wand tegelen

Weergave
Merk
Breedte in mm
Handgreep soort
Geschikt voor type materiaal
Prijs
tot
Alle filters tonen
 1. RAIMONDI Canini Wig lang 200st
  RAIMONDI Canini Wig lang 200st
 2. OX Trade Duimstok Hout 2m
  OX Trade Duimstok Hout 2m
 3. OX Pro Tegelzetterswaterpas 300mm 2 Libellen
  OX Pro Tegelzetterswaterpas 300mm 2 Libellen
 4. RUBI Tegelzaagmachine ND-180 incl koffer & extra blad
  RUBI Tegelzaagmachine ND-180 incl koffer & extra blad
  € 180,41 € 218,30
 5. RUBI Snijwiel TX/TZ 22mm Plus Extreme met lagers
  RUBI Snijwiel TX/TZ 22mm Plus Extreme met lagers
 6. RODIA FB750W Tegelboormachine
  RODIA FB750W Tegelboormachine
 7. OX Pro Schoonmaakspons softgrip 280 x 140mm
  OX Pro Schoonmaakspons softgrip 280 x 140mm
  € 8,76 € 10,60
 8. OX Pro Inwasspaan softgrip zwart rubber 280 x 120mm
  OX Pro Inwasspaan softgrip zwart rubber 280 x 120mm
  € 8,78 € 10,62
 9. TRACER Markeerstift - Zwart - zonder Site Holster
  TRACER Markeerstift - Zwart - zonder Site Holster
  € 2,88 € 3,48
 10. RODIA Diamant Tegelboor 68mm
  RODIA Diamant Tegelboor 68mm
 11. RONDEX Alu rond buitenhoek matzilver 6mm 2 stk
  RONDEX Alu rond buitenhoek matzilver 6mm 2 stk
 12. RONDEX Alu rond matzilver 6 x 2700mm
  RONDEX Alu rond matzilver 6 x 2700mm
 13. INTERDYNAMICS werktafel 73x48cm
  INTERDYNAMICS werktafel 73x48cm
 14. ELTEX Alu recht naturel 2 x 2700mm
  ELTEX Alu recht naturel 2 x 2700mm
 15. QUTEX RVS vierkant gepolijst 6 x 2700mm
  QUTEX RVS vierkant gepolijst 6 x 2700mm
 16. QUTEX RVS vierkant hoekstuk gepolijst 6mm 2 stk
  QUTEX RVS vierkant hoekstuk gepolijst 6mm 2 stk
Weergave
Merk
Breedte in mm
Handgreep soort
Geschikt voor type materiaal
Prijs
tot
Alle filters tonen

Wand tegelen

Bent u van plan om een wand te tegelen? Bij Kinap hebben we werkelijk alles dat nodig is voor het tegelzetten, en nog veel meer. Denk aan tegelsnijders, lijmkammen, levelsystemen en allerlei soorten tegelprofielen. Door te filteren op de verschillende merken en toepassingen, vindt u altijd wat u nodig heeft. Ook kunt u in onze kennisbank kijken voor meer informatie over onze producten.

Tegels op maat maken: tegelzagen en tegelsnijders

Wanneer u een wand gaat tegelen is de kans groot dat u uw tegels eerst op maat moet maken. Hierbij kunt u gebruik maken van onze tegelsnijders en tegelzagen. Wanneer u dikke tegels op maat wilt maken kunt u het beste gebruik maken van een tegelzaagmachine. Doordat onze tegelzagen beschikken over een zaagtafel kunt u zonder problemen grote tegels op maat maken. Met een haakse slijper kunnen tegels sneller op maat worden gemaakt. Dit gaat wel ten koste van de nauwkeurigheid van het zaagwerk.

Voor een nauwkeurig resultaat kunt u gebruik maken van een tegelsnijder. Met behulp van een tegelsnijder creëert u een fijne snijlijn en het snijwerk gaat een stuk sneller dan het zagen van tegels. Daarnaast kunt u stofvrij en droog werken. Voor dunne tegels kunt u ook gebruik maken van een snijwieltje om de tegels door te snijden.

Lijm mengen en aanbrengen

Met behulp van onze gardes of mixers kunt u gemakkelijk uw lijm mengen. De gardes en mixers kunnen het beste gecombineerd worden met onze mengmachines. Gardes met een hexaansluiting kunnen ook gebruikt worden in (accu)boormachines. Naast gardes met een hexaansluiting, verkopen we ook gardes met een M14-aansluiting. Voor het aanbrengen van de lijm kunt u vervolgens onze lijmkammen of lijmspanen van OX gebruiken. Door extra textuur aan te brengen aan de lijm blijven de tegels beter plakken.

Rechte lijnen met behulp van een kruislijnlaser

Bij het leggen van tegels is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle tegels recht liggen. Het kan moeilijk zijn om dit met het blote oog te beoordelen. Door gebruik te maken van een kruislijnlaser kunt u een goed zichtbare lijn creëren waar dit nodig is. Een kruislijnlaser, ook wel multi-line laser genoemd, creëert een horizontale en verticale lijn die samen resulteren in een kruis. Tijdens het tegelen van de wand kunt u deze lijnen volgen. Zo zorgt u ervoor dat alle tegels waterpas worden geplaatst.

Level systemen: voorkom hoogteverschillen

Met behulp van ons ruime aanbod level systemen kunt u ervoor zorgen dat de tegels gefixeerd worden. De meeste systemen om te nivelleren werken door het plaatsen van een clip onder de tegel en deze te fixeren met een keg of klem. Bij kwetsbare tegels kunt u gebruik maken van de RUBI TILE LEVEL QUICK tegelnivelleringskapjes. De tegelnivelleringskapjes voorkomen dat de tegels worden beschadigd.

Een gelijke afstand tussen elke tegel

Er zijn verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u tussen elke tegel een gelijke afstand krijgt: T-stukjes, tegelkruizen of tegelkeggen. Onze OX Trade Tegelkruizen kunnen tussen de tegels worden geplaatst. Dit wordt met name gebruikt bij het zetten van tegels op muren om te voorkomen dat de tegels naar elkaar toe zakken. Wanneer u onderbroken voegen of buitenranden legt zijn onze RUBI T-stukjes ideaal in gebruik.

Tegelprofielen: een nette afwerking

Een tegelprofiel, ook wel sierprofiel of sierstrip genoemd, wordt gebruikt voor het netjes afwerken van een rand van een tegel. Wanneer u gebruik maakt van een tegelprofiel hoeft u, bijvoorbeeld bij een hoek, geen verstrek te zagen. Naast dat dit werk scheelt, voorkomt een tegelprofiel ook de scherpe randen van een tegel, aangezien deze kunnen worden afgedekt met het profiel. Tegelprofielen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Zo zorgt u voor kleur en een mooi effect in uw tegelwerk.

Verschillende soorten tegelprofielen en hoekstukjes

Bij Kinap verkopen we verschillende soorten tegelprofielen. Zo hebben we rechthoekige of L-vormige, ronde of kwart ronde en vierkante tegelprofielen. Deze verschillende soorten profielen verschillen enkel in uiterlijk. Wij verkopen ook bijpassende hoekstukjes, die net als de profielen in verschillende vormen verkrijgbaar zijn.

Inwasspanen voor strakke voegen

Na het plaatsen van de tegels dienen de voegen te worden gevuld. Dit wordt ook wel inwassen genoemd. Hiervoor kunt u onder anderen gebruik maken van onze voegspanen en inwasspanen. Het flexibele rubber zorgt ervoor dat deze voeg- en inwasspanen ideaal zijn voor het aanbrengen van (kleine hoeveelheden) voegmiddel. Daarnaast zorgt het formaat van de voeg- en inwasspaan ervoor dat er minder voegsel achterblijft op de tegels. Hiermee bespaart u tijd tijdens het reinigen.

Het reinigen van de tegels

Wanneer de voegen volledig droog en voldoende aangetrokken zijn kunnen de tegels worden schoongemaakt. Dit doet u met behulp van een spons met schuurzijde en weinig water. In ons assortiment kunt u ook schuursponsen vinden met handgreep voor meer comfort. Wanneer u de aanzet op de tegel heeft losgedraaid dient u te wachten tot de toplaag hard is geworden. Vervolgens kunt u met een spons of sponsspaan met iets meer water de overige voegresten verwijderen. Om het reinigen van de tegels gemakkelijker te maken kunt u gebruik maken van de OX Trade Schoonmaakbassin.